Aroniówka

Aroniówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    0,5 l
  • sok z aronii

    0,75 l
  • cukier

    10 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Aroniówka

Cukier rozpuścić w soku, połączyć ze spirytusem, nie mieszać. Naczynie zamknąć, pozostawić w ciepłym i ciemnym miejscu na tydzień. Po 7 dniach nalewka jest gotowa, przelać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Beata23 16.11.2012 08:32
lubię naleweczki
Iwusia 22.10.2012 22:49
ojjj uwielbiam :)
Motorek 26.02.2012 10:53
pycha
Monika193
Monika193 12.11.2010 13:17
Reniu wiesz co dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat