Aroniówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronie

    1 kg
  • liście wiśni

    100 szt
  • cukier

    1 kg
  • spirytus

    1 l
  • woda

    3 l
  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Aronie zagotować z wodą, cukrem i kwaskiem oraz liśćmi. Przecedzić po 15 minutach i odczekać aż ostygnie, wlać spirytus. I odstawić do sklarowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia / sytofala 04.09.2011 19:07
aronia na gazie . zdam relację z efektów,dziękuję za przepis
treonina 06.08.2011 01:09
świetna na chłodne jesienne dni i na poprawę nastroju! :-)
Tahitha 10.11.2010 08:21
Fajnie, że znalazłam ten przepis. Zrobię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat