Aromatyczny schab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • przyprawa „ KUCHAREK na wiosnę\"

    2 łyżeczki
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i wymieszać z przyprawami Prymat. Powstałą pastą natrzeć mięso i odstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie włożyć mięso do brytfanny, dodać masło i podlać 2-3 łyżkami wody. Początkowo piec pod przykryciem w temperaturze 180 st. C, a po 40 min podnieść temperaturę do 210 st. C, zdjąć przykrycie i piec jeszcze około 10 min do zrumienienia.

Mięso pokroić w plastry i podawać na gorąco z ziemniakami polanymi sosem i surówką, albo na zimno z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 03.10.2011 06:53
fajny
berys18 26.03.2011 21:08
świewtny pomysł
Tika4444 08.02.2011 10:43
fajny przepis
Barbara55 13.10.2010 16:17
schab a do tego aromatyczny... pycha!
Emilia22 29.09.2010 08:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat