Aromatyczny Rosol po Wietnamsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Bulion

  • udka kurczaka

    2 szt
  • skrzydełka kurczaka

    3-4 szt
  • marchew

  • pietruszka

  • seler

  • por

  • cebula

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Rosol wietnamski

  • bulion

    1,5 l
  • koncentrat pomidorowy

  • imbir starty

    1 lyeczka
  • laska cynamonu

    1-2 szt
  • kolendra

    0,5 lyzeczki
  • kardamon

    0,5 lyzeczki
  • anyż gwiazdki

    3 szt
  • sos rybny

    0,5 lyeczki
  • cukier

    1 lyzeczka
  • sól i pieprz

  • szalotka

  • olej

  • makaron ryżowy

  • kiełki fasoli mung

  • sos hoisin

    4 lyzki
  • kolendra posiekana

  • papryczka chili

  • limonka

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

.Ugotowac rosol.,Warzywa (marchew ,cebule,pietruszke,seler naciowy,czosnek,por )podsmazyc,dodac konc.pomidorowy,dodac do wywaru z miesem.Bulion przecedzic przez sitko.Do zagot.bulionu dodac imbir,cynamon,kolendre suszona,anyz,kardamon,gotowac ok 15 min,nast dodac sos rybny,cukier,sol i pieprz.Na patelni podsmazyc szalotki pokrojone w krazki.Makaron wylozyc do miski,posypac szalotkami,swieza kolendra,szczypiorem,miesem,wlac rosol,dodac fasole,kawalek limonki sos hoisin,papryczki chili pokrojone w plasterki.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat