Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny Rosol po Wietnamsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bulion

udka kurczaka 2 szt
skrzydełka kurczaka 3-4 szt
marchew
pietruszka
seler
por
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Liść lubczyku suszony Prymat
natka pietruszki
sól i pieprz

Rosol wietnamski

bulion 1,5 l
koncentrat pomidorowy
imbir starty 1 lyeczka
laska cynamonu 1-2 szt
kolendra 0,5 lyzeczki
kardamon 0,5 lyzeczki
anyż gwiazdki 3 szt
sos rybny 0,5 lyeczki
cukier 1 lyzeczka
sól i pieprz
szalotka
olej
makaron ryżowy
kiełki fasoli mung
sos hoisin 4 lyzki
kolendra posiekana
papryczka chili
limonka
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny Rosol po Wietnamsku

.Ugotowac rosol.,Warzywa (marchew ,cebule,pietruszke,seler naciowy,czosnek,por )podsmazyc,dodac konc.pomidorowy,dodac do wywaru z miesem.Bulion przecedzic przez sitko.Do zagot.bulionu dodac imbir,cynamon,kolendre suszona,anyz,kardamon,gotowac ok 15 min,nast dodac sos rybny,cukier,sol i pieprz.Na patelni podsmazyc szalotki pokrojone w krazki.Makaron wylozyc do miski,posypac szalotkami,swieza kolendra,szczypiorem,miesem,wlac rosol,dodac fasole,kawalek limonki sos hoisin,papryczki chili pokrojone w plasterki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak