aromatyczny rosól

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczona pierś kaczki

  • marchewka

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • pietruszka zielona

  • sól

  • pieprz

  • woda

  • wino białe wytrawne

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrałam i wrzuciłam do wody. Dodałam pieczoną pierś z kaczki. Dodałam masło i przyprawy suche. Gotowałam do miękkości marchewki. Wlałam wino, dodałam posiekany lubczyk i pietruszkę. Gotowałam jeszcze z 8-10 minut.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jola1508 27.08.2012 12:11
pomysłowo i smacznie
Bogusiaz 20.08.2012 13:35
jeszcze z winem nie robiłam czas spróbować:)
Laila2786 17.08.2012 10:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat