Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    400 g
  • ząbki czosnku

    2 - 3 sztuki
  • bazylia świeża

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać, osuszyć i oprószyć solą
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do małej miseczki. Dodać posiekaną bazylię i oliwę, wymieszać.
Rybę natrzeć z dwóch stron czosnkiem i bazylią rozrobioną w oliwie i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Piec pod przykryciem około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia odkryć naczynie - ryba lekko się przyrumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 06.05.2015 13:06
Och mam na niego smaczek... :)
Mniam 06.05.2015 09:58
Tak przygotowanego dorsza zjadłabym ze smakiem :)
Edith85 06.05.2015 09:53
wygląda rewelacyjnie, ląduje w ulubionych :)
Aannkaa82 06.05.2015 09:51
Uwielbiam takie rybki :)
ilka01 06.05.2015 08:52
wygląda bardzo apetycznie :)
paulette17 06.05.2015 08:31
Bardzo zdrowo :)
Anna133 06.05.2015 08:29
wygląda to wspaniale, idealne na rodzinny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat