Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne żeberka w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 4 szt
piwo jasne 1,5 szkl.
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1,5 łyżeczka
kminek Prymat 0,5 łyżeczka
mąka do panierowania 0,5 szkl.
oliwa 2 łyżka
masło do smażenia 1 łyżka
Goździki całe Prymat 4 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne żeberka w piwie

Żeberka podzielić, umyć, osuszyć *, natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Obsmażyć mocno z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki. W rondlu rozgrzać tłuszcz, zeszklić pokrojoną cebulę. W moździerzu rozdrobnić przyprawy, wymieszać je z cebulą. Włożyć żeberka, wlać piwo i dusić aż mięso będzie miękkie. Na koniec przyprawić do smaku.

*osuszanie mięsa jest bardzo ważne, ponieważ wilgotne nie przyrumieni się!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 26.04.2012 09:09
super
Piotr24 15.03.2012 21:05
jak w piwie to spróbuję ;)
Jolanta40 25.10.2011 08:04
ciekawy przepis
cukiereczek 22.07.2011 08:13
To prawda wyglądają bardzo apetycznie
Anna146 23.06.2011 15:14
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak