Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne, wytrawne babeczki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
bakłażan 1/2 sztuki
cukinia 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
papryka 1/2 sztuki
pomidory suszone w zalewie 5 sztuk
czosnek 4 ząbki
oliwa
sól
pieprz
oregano świeże
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne, wytrawne babeczki

Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę.
Rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i całość lekko podsmażyć, aby warzywa lekko zmiękły.
Wycisnąć czosnek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Na końcu dodać świeże zioła, listki oregano i poszarpane listki bazylii.

Z ciasta francuskiego wyciąć (najlepiej szklanką) 12 krążków i wyłożyć nimi foremki do babeczek.
Ciasto nakłuć widelcem na dnie foremek.
Tak przygotowane babeczki wypełnić farszem i posypać niewielką ilością startego żółtego sera.

Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 11.02.2016 09:14
babeczki , co druga to piękniejsza
jerry1 04.06.2013 10:35
bardzo smaczne
Kolorowa 28.05.2013 17:30
Bardzo interesujące i smakowite- to widać !
Lampencjo 28.05.2013 15:52
super pomysł
Magiczna_Kuchnia 28.05.2013 15:12
Fajny pomysł, muszę wypróbować.
muffina 28.05.2013 15:02
ale fajny przepis:) Idealne dla gości
Olga_SK 28.05.2013 14:45
pięknie się prezentują!
Renata9 28.05.2013 14:26
fajne babeczki
zielonamorelka 28.05.2013 13:31
wolę robić babeczki na słodko,ale chętnie wypróbuję nowy smak
miroslawa 28.05.2013 13:04
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak