Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne pieczone uda

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

uda z kurczaka 3
marynata
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
ostrej papryki 1/2 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypta
granulowanego czosnku 1/3 łyżeczka
soli 1 łyżeczka
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne pieczone uda

Kroki postępowania

1
Uda z kurczaka umyć i osuszyć. Składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Aromatyczne pieczone uda foto
2
Udka włożyć do foliowego woreczka, przełożyć też marynatę i zawiązać woreczek. tak przygotowanym pakunkiem masować aż cała marynata pokryje udka. Woreczek włożyć do lodówki na 2 lub 3 godziny od czasu do czasu obracając woreczkiem.
Krok 2 - Aromatyczne pieczone uda foto
3
Po upływie tego czasu nastawić piekarnik do 160 stopni. Udka wyłożyć na blachę do pieczenia mięs i wstawić ją do piekarnika. Udka piec przez 50 - 60 minut od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczem.
Krok 3 - Aromatyczne pieczone uda foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 21.02.2014 17:27
pychota :))
JOANNA16 22.09.2013 09:35
pycha mięsko
Megg 17.04.2013 20:49
hmm wyglądają bardzo apetycznie
Anna133 17.04.2013 20:29
ciekawa marynata
Janina 17.04.2013 20:27
Bardzo smaczne
SylwiaMagdaSabin 17.04.2013 20:11
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak