Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna zupa wiosenno-letnia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 1/2 kg
sałata 1 główka
szczaw 1 pęczek
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 1 łyżka
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna zupa wiosenno-letnia

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z włoszczyzny i cebuli ugotować wywar. Ogórki obrać, pokroić i poszatkować. Rozgrzać masło, wrzucić ogórki i udusić. Następnie dodać posiekany szczaw, koperek i sałatę. Gdy ogórki zmiękną, rozprowadzić wywarem z włoszczyzny.
Krok 1 - Aromatyczna zupa wiosenno-letnia foto
2
Zaciągnąć śmietaną z mąką. Zagotować i przyprawić do smaku w razie potrzeby.
Krok 2 - Aromatyczna zupa wiosenno-letnia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 05.07.2014 16:40
Ciekawa zupka,sycąca,z pewnością smakowita i pełna witamin.
gosia561 05.07.2014 16:28
faktycznie letnie smaki
Sylwia26 05.07.2014 12:34
ślinka leci :)
Rysia 05.07.2014 12:00
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak