Aromatyczna polędwica

Aromatyczna polędwica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    3
  • plastry dyni

    4
  • olej

    3 łyżki
  • marynata

  • cebula

  • chilli

    1 łyżeczka
  • nasiona kolendry

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • brązowy cukier

    1 łyżeczka
  • olej

    10 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Aromatyczna polędwica

Polędwice zalewamy marynatą z wymieszanych przypraw dodając jeszcze posiekaną cebulę , wlać olej i ocet i w taki sposób pozostawiamy to na 3 godziny. Następnie to grillować przez 30 minut obracając i smarować marynatą , zaś plastry dyni o grubości 2 cm posmarować olejem posypać solą i również grillować przez 8 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Czyki 12.01.2014 16:22
Bardzo fajne danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat