Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w rękawie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
tymianek 3 gałązki
majeranek 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 łyżeczka
cytryna 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w rękawie

Pierś oczyścić i włożyć do rękawa.

Wszystkie przyprawy wrzucić do mięsa i zalać 3-4 łyżkami oliwy z oliwek. Dodać sok z cytryny i skórkę z połowy cytryny (zanim pokroimy i zetrzemy cytrynę sparzyć ją wrzątkiem).

Zamknąć rękaw i odstawić na noc do lodówki.
Piec w 180 stopniach aż mięso będzie miękkie (ok. 20-30 min).

Mięso pieczone w rękawie będzie bardzo aromatyczne i soczyste a jednocześnie kruche. Nie wysycha tak jak to z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak