Aromatyczna karkówka z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    600 g
  • wino czerwone wytrawne

    50 ml
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z pomarańczy

    1/4 szt
  • sól

  • pieprz

  • chili

    szczypta suszona
  • ziemniaki

    500 g
  • konfitura

    1 z jarzębiny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, pokroić na plastry, w naczyniu oblać winem, oliwą i sokiem z pomarańczy.
Posypać solą, pieprzem, i chili , na wierchu rozsmarować konfiturę z jarzębiny.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i pogotować przez 5 min. Wyjąć z wody.
Karkówkę ułożyć na grillu, w resztkach marynaty umoczyć plastry ziemniaków i również ułożyć na grillu. Upiec z obu stron.


Do obiadu podać surówkę z kapusty kiszonej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 02.03.2014 15:37
Pyszny obiadek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat