Aromatyczna kaczka.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • cynamon

    2 łużeczki
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • sos sojowy

    2 łyzki
  • imbir

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 zabki
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczke umyć ,osuszyć natrzeć solą zmieszaną z łyżeczką cynamonu i odrobiną pieprzu.
Do rondla wsypać cukier,zmiażdzone gożdziki,resztę cynamonu,wlać 1 szklanę wody i ugotować syrop.Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do syropu,wlać sos sojowy i dodać imbir.Kaczkę polać syropem i wstawić do lodówki na noc.
Następnie przełożyć ją do brytfanny ,polać syropem i piec 1,5 godziny w tem 200 stopni.
Kaczkę w czasie pieczenia polewamy wytworzonym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 30.01.2014 19:17
świetne mięsko
kate.500 31.10.2013 11:01
smaczne miesko
dodi 24.10.2013 12:08
ale mięsko pyszne
Motorek 01.09.2013 11:23
ale dobre mięsko
Wafelek2601 26.11.2012 09:44
Pycha
kuklik 13.09.2012 12:16
dawno nie jadłam
jeta72 12.09.2012 11:23
smaczna :-)
Grażyna13 30.07.2012 14:54
To cos dla mnie :)
Rybciia 15.07.2012 18:39
rewelacja!!!
anemon 23.06.2012 14:20
Te Twoje kaczki takie apetyczne, a ja ciągle nie mogę się z nimi zmierzyć.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat