Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy koktajl z lodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 500 g
lody waniliowe
lody pistacjowe
amaretto 3 łyzki
miód 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy koktajl z lodami

Arbuza pokroić i usunąć z niego pestki (część odłożyć do dekoracji), wrzucić do blendera, dodać amaretto, miód i lody waniliowe, miksować chwilkę, wstawić na 2 godz. do lodówki do ochłodzenia.

Do miski wsypać cukier, do drugiej amaretto z wodą.
Wysokie szklanki moczyć na wysokości 1 cm w amaretto a potem w cukrze.
Do tak przyozdobionych wysokich szklanek wlać koktajl, dodać gałkę lodów pistacjowych.
Ozdobić kawałkiem arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.02.2015 23:02
delikatny smak
Mama niejadka 03.02.2015 21:05
Ślicznie wyglada
joanna43 03.02.2015 20:07
oj musi być pyszny
Anna169Hosz 03.02.2015 17:28
Podoba mi się ten przepis!
Cynamonka 03.02.2015 15:19
takiej wersji koktajlu jeszcze nie piłam :)
Marta Ryżek-Kalkowska 03.02.2015 14:43
Jak smacznie tutaj :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak