Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowe śniadanko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 1 sztuka
arbuz 1 plaster
biały ser 10 dag
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
sumak 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tymianek 1 gałązka
pietruszka zielona 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowe śniadanko

Ogórek ( umyty) ponacinać ozdobnie i pokroić w plasterki grubości ok. 0,5 cm .
Z arbuza za pomocą łyżeczki do drążenia melonów wyciąć tyle kulek ile mamy plastrów ogórka.
Ser utrzeć na gładką masę doprawiając solą , szczyptą sumaku i pieprzu.
Na każdy plasterek ogórka kładziemy pół łyżeczki sera .
Na serze układamy kulkę arbuza ( lekko ją wciskając w ser by nie spadała).Arbuz oprószyć lekko sumakiem.
Udekorować listkami tymianku i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak