Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowe kostki lodu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 15 dkg
woda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowe kostki lodu

Do blendera wrzucamy kawałki arbuza (warto wcześniej powyciągać pestki) i miksujemy aż arbuz zamieni nam się prawie że w wodę. Jeśli nie chcemy farfocelków arbuzowych można przecedzić przez sitko. Przelewamy do foremek na kostki lodowe, mrozimy w zamrażalce ok 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.02.2013 20:07
przesłodkie! :)
agnieszkalider 31.01.2013 08:02
Rewelacyjne
SmakChwili 30.01.2013 13:59
Ja dodawałam te kostki do sprita lub po prostu do wody czy soków :) Tylko trzeba wziąć pod uwagę to ze jak kostka sie rozpusci to rozdrobniony arbuz będzie pływał.
jozefinach 30.01.2013 13:46
Doskonały pomysł.
Klausia 30.01.2013 09:45
Do czego dodawałaś takie kostki :) ?
Klausia 30.01.2013 09:44
wyglądają kapitalnie, a arbuza uwielbiam :)
Pyszota 29.01.2013 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak