Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowa granita

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1 kg
nalewka owocowa 2 łyżki

Porada

Dodałam nalewkę pomarańczowo-kawową

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowa granita

Miąższ arbuza zmiksować razem z nalewką. Przełożyć masę do foremki i wstawić na kilka godzin do zamrażarki. Co godzinę pojemnik wyjąć i rozdrobnić zawartość widelcem, pojemnik wstawić ponownie do zamrażalnika. Tę czynność powtarzać kilkakrotnie aż z całego płynu powstaną gruboziarniste czerwone kryształki. Gdy granita będzie już dokładnie zamarznięta skrobiemy ją widelcem po powierzchni, rozłożyć do szklaneczek i udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 10.06.2016 11:03
na letnie upały ideał!
norweska20 03.09.2014 00:03
zdecydowanie moje smaki
AnnieB 14.08.2014 14:14
idealny na lato
Jolanta_P-S 14.08.2014 13:02
Potwierdzam, prosty i pyszny :)
Beatris 14.08.2014 12:47
Prosty deser, a jaki pyszny.
dodi 14.08.2014 12:41
ale apetyczna
SmakolykiJoanny 14.08.2014 12:15
bardzo ale to bardzo mi się ten pomysł podoba :)
Mniam 14.08.2014 11:40
Wspaniałe orzeźwienie na lato.
Ola1984 14.08.2014 10:55
Świetny deser na lato.
idealme 14.08.2014 10:06
pyszności!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak