Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowa granita

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier waniliowy 2 łyżeczki
arbuz 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowa granita

Wydrążamy miąższ z arbuza i pozbawiamy go wszystkich pestek. Następnie umieszczamy arbuza pokrojonego na mniejsze cząstki do melaksera razem z cukrem i miksujemy przez ok. 1 minutę (możemy do tego użyć blendera ręcznego). Następnie powstały płyn arbuzowy przelewamy do plastikowego pojemniczka i wkładamy go do zamrażalki na ok. 30 minut. Po tym czasie mieszamy łyżką granitę i ponownie umieszczamy ją do zamrażalnika na kolejną godzinę. Po tym czasie za pomocą widelca lub łyżki ponownie mieszamy granitę i przekładamy do szklanek lub pucharków. Granitę podajemy ze słomką w upalne dni ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 26.12.2013 11:12
Pyszna orzeźwiająca propozycja :)
Katarzyna59 05.09.2013 19:44
fantastyczna,
SmakolykiJoanny 30.08.2013 08:55
takie kolorowe , ja bym dodała lodu i martini :)
EmciaPichci 27.08.2013 08:09
Kuchenka dzięki! Gdzieś mi ten zapis uciekł! Następnym razem dodam coś więcej :)
Kuchenka 26.08.2013 17:13
nie chcę być złośliwa, ale: "W przypadku Przepisów na napoje (w tym drinki) należy podać co najmniej 3 składniki - nie wliczając lodu i ozdób jako składników" cytat z regulaminu
Papryczka 26.08.2013 12:36
super smak
sanielcia 26.08.2013 12:26
ale pyszne
Renata22 26.08.2013 11:21
Apetycznie i ładnie zaserwowana;)
biatriss 26.08.2013 10:44
robiłam ostatnio, na upał pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak