Arbuziczki - mini serniczki arbuzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    1 sztuka
  • galaretka agrestowa

    1 sztuka
  • galaretka

    1 sztuka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę arbuzową i agrestową lub inna w kolorze zielonym rozrabiamy w wodzie według przepisu na opakowaniu.
Żelatynę rozrabiamy w 1/2 szkl. gorącej wody i studzimy. Serek homogenizowany miksujemy z przestudzona żelatyną.
Galaretkę arbuzową wlewamy na dno naczynia i odstawiamy na 10-15 min. do lodówki, następnie nakładamy drugą warstwę,serek i także wstawiamy do lodówki do stężenia, na koniec dajemy zieloną galaretkę. Wstawiamy do lodówki na około 1-2 godz.
Do czerwonej galaretki można ewentualnie dodać czekoladową posypkę , jako pestki arbuza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.08.2014 21:25
śliczne kolory
stan2401 13.06.2014 13:15
super pomysł
Seba 09.06.2014 07:45
pyszny deser
xxKatherinee 08.06.2014 22:37
obłędneee! poproszę o jeden :)
bazylka 08.06.2014 22:06
Śliczny deserek.
Małgorzata9 08.06.2014 21:34
wyglądają obłędnie
wwwiolka 08.06.2014 19:12
Bardzo fajny przepis.
Cynamonka 08.06.2014 18:57
Ale się prezentują! Świetne, sprawdziłyby się na jakieś letnie przyjęcie dla dzieciaków :D
teresa18 08.06.2014 18:18
Pyszne cudenka
wyattearp 08.06.2014 17:44
świetnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat