Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuz z kozim serem i pistacjami

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

arbuz 2 plastry (3 cm grubości)
pistacje 50 g
ser kozi 100 g (do smarowanie)
boczek wędzony 2-3 plasterki

Dodatkowo

ocet balsamiczny 55 ml
miód płynny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuz z kozim serem i pistacjami

Przygotowanie sosu:
Do rondelka wlewamy ocet balsamiczny i miód i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Odstawiamy na bok

Przygotowanie arbuza:
Z plasterków arbuza wycinamy kwadraty o wymiarach 3 cm x 3 cm. Pistacje drobno siekamy, a plasterki boczku smażymy na chrupiące chipsy.

Kawałki arbuza smarujemy kozim serkiem, posypujemy pistacjami i podajemy z chipsem z boczku. Całość polewamy miodowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.06.2016 20:53
pięknie wygląda
noninka77 14.06.2016 08:15
Ciekawe jak smakuje :)
Renataj 13.06.2016 21:42
Interesujący mix smaków - warto wypróbować.
Wiktoria29 13.06.2016 21:41
Ciekaw połączenie
Kolorowa 13.06.2016 18:57
Bardzo pomysłowe !
Bernadeta1 13.06.2016 16:12
na pewno pychotka
Janina 13.06.2016 16:00
Fajny pomysł na przekąskę;))
Katarzyna59 13.06.2016 15:24
pomysłowa przekąska
Agnieszka-87-25 13.06.2016 14:45
super smaki
KORAL 13.06.2016 14:19
Wygląda wyśmienicie :)
Benita 13.06.2016 14:06
niebo dla podniebienia
RenataZ-et 13.06.2016 12:27
cudowne połączenie smaków
Habibi 13.06.2016 12:01
pięknie się prezentuje :)
bertpvd 13.06.2016 11:32
prezentacja jak w topowej restauracji ! :)
Ola1984 13.06.2016 11:17
Fajna, orzeźwiająca przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak