Apple crumble

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jabłka

    1 kg
  • cukier kryształ

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

  • lody waniliowe

  • bita śmietana

Kruszonka

  • mąka

    10 dag
  • migdały

    4 dag
  • orzechy włoskie

    4 dag
  • cukier kryształ

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na drobno. Podsmażamy chwilę z cukrem i odrobiną cynamonu i wykładamy do kokilek. Mielimy migdały i orzechy. Ze składników na kruszonkę zagniatamy ciasto. Posypujemy jabłka kruszonką. Pieczemy ok 30 min w 180 st, aż się ładnie zrumieni. Podajemy lekko ciepłe z gałką lodów waniliowych oraz bitą śmietaną i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 18.09.2014 12:31
Smakowite.
wyattearp 17.09.2014 11:54
ale z lodami musi być pyszne
ben-ka 17.09.2014 11:09
Też z apetytem bym zjadła.
Magula 17.09.2014 11:04
Mniam rewelacja!
Triss 17.09.2014 10:39
jabłkowe pyszności. :)
Konczi 17.09.2014 08:52
chyba wszyscy lubią taki deser :D Pięknie podany :)
Krystyna32 17.09.2014 08:08
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 17.09.2014 04:41
same pyszności na słodko...
Barbara13 16.09.2014 23:38
szybko i pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat