antrykot z morską solą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • antrykoty z kostką

    2 szt
  • szalotka

    10 szt
  • masło

    20 dag
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

  • pieprz biały Prymat

  • sól morska

    (gruboziarnista)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osączyć, oprószyć pieprzem i na 2 godziny włożyć do lodówki. Szalotki drobno pokroić. Podgrzać 1/3 masła i krótko z obu stron podsmażyć mięso, oprószając je solą morską, odstawić w ciepłe miejsce. Podgrzać resztę masła z szalotkami i podsmażyć je 2 minuty, położyć na wierzch antrykotu. Natkę pietruszki drobno posiekać i posypać mięso, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą morską i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 07.05.2011 10:50
uwielbiam takie mięska
Roman5 05.02.2011 04:05
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat