Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antrykot z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka łyżka
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3łyżki
tłuszcz do smażenia
sól
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Antrykot z indyka

Wykroić filety z kostką,zbić tłuczkiem.Oprószyć mąką ,maczać w rozmąconym jajku,otoczyć w tartej bułce.Wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem ,rumienić na złoty kolor ,osolić.Na każdym kotlecie położyć cienki plasterek masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak