Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ANTRYKOT Z GRILLA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antrykot kawałki po 400 g
sól do smaku
oliwa 100 ml
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: ANTRYKOT Z GRILLA

Antrykot położyć na półmisku,posypać solą i pieprzem,polać oliwą zmieszaną z rozgniecionym czosnkiem i wstawić na noc do lodówki, do zamarynowania. Następnie wyjąć mięso z marynaty i włożyć na bardzo rozgrzany grill,trzymać na ruszcie po 5-6minut z każdej strony(mięso słabo wypieczone) lub 7-8 minut (średnio wypieczone) . Mięso odstawić na 2-3 minuty. Na każdym kotlecie położyć masło serowe(Przepis znajdziecie w moich przepisach) i ozdobić listkami tymianku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzejek malutki 20.03.2013 18:56
musza byc cienkie nie za grube
Goya 05.02.2013 18:04
super
Andysz 14.08.2012 23:53
mmmmm
Margo1 01.07.2012 14:20
chyba każdy kroi jak chce:)
kamyk 27.06.2012 11:02
chyba się skuszę
Dorota59 26.06.2012 22:12
aromatyczne mięsko
andrew1 18.06.2012 22:01
dobra rzecz!
SmacznaPyza 26.05.2012 19:40
jak grube plastry mięsa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak