Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antrykot wołowy z mango i koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antrykot wołowy 1 kg
mango 1 sztuka
ząbek czosnku 3 ząbki
cebula czosnkowa 1/2
koperek 3 łyżki
oliwa
sól do smaku
masło 1 łyżka
wino półsłodkie czerwone 200 ml
przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Stek z grilla Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Antrykot wołowy z mango i koperkiem

Kroki postępowania

1
Stek wołowy umyć i pokroić w plastry. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do steku Prymat każdy plaster z obu stron. Pozostawić na dwie godziny.
Krok 1 - Antrykot wołowy z mango i koperkiem foto
2
Przygotować cebulę, mango i czosnek. Mango(dojrzałe) pokroić w kostkę, cebule w plastry, czosnek posiekać.
Krok 2 - Antrykot wołowy z mango i koperkiem foto
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i obsmażyć steki z każdej strony po 3 minuty. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Antrykot wołowy z mango i koperkiem foto
4
Na oliwie pozostałej z obsmażania steków, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Podlać winem i dodać mango i koperek pod koniec smażenia. Łącznie smażyć 10 minut, następnie przełożyć na steki do naczynia żaroodpornego. Doprawić wedle uznania (kucharek, sól).
Krok 4 - Antrykot wołowy z mango i koperkiem foto
5
W przykrytym naczyniu żaroodpornym piec przez 45 min w piekarniku o temp. 180 stopni. Kolejne 15 minut piec bez przykrycia. Podawać z pieczywem oraz z czerwonym winem.
Krok 5 - Antrykot wołowy z mango i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.11.2014 09:59
palce lizac
Adamorek 23.11.2014 00:43
super danie
Anna169Hosz 22.11.2014 21:37
Ciekawe połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak