Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aniołek z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
śmietana 1/2 szklanka
cukier 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 500 g
masło 125 g
amoniak 1 łyżka
jajko 3 sztuka
mąka ziemniaczana 2 łyżka
cukier waniliowy 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
mleko 3 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 250 g
galaretk 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Aniołek z galaretką

Ciasto: jaja, cukier ,śmietanę, mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Posiekać masło z mąką wymieszaną z amoniakiem i połączyć ze zmiksowaną masą. Upiec oddzielnie w dużej blaszce 4 placki w temperaturze ok. 180 stopni.
Krem: jaja zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i masłem. Dodać jaja, pogotować, gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch. Schłodzić. W 1 l gorącej wody rozpuścić galaretki. Ciasto zalać tężejącą galaretką. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 07.05.2012 12:18
super przepis
kriso 07.05.2012 10:02
fajny przepis
Agnieszka116 07.05.2012 08:00
Hej :) Pysznie wygląda, szkoda, że ja na diecie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak