Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ania robi sznycle z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczak 1 podwójna
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ania robi sznycle z kurczaka

sól
pieprz mielony
mąka
bułka tarta
olej
2 łyżki masła
3 łyżki wody
maggi
Mięso podzielić na sznycelki ( wielkość zależy od upodobania - ja kroję każdą pojedynczą pierś na 3 części bo wole małe kotleciki ). Kawałki mięsa wkładać w woreczek foliowy i lekko stłuc tłuczkiem do mięsa ( robię to przez woreczek żeby nie porozrywać włókien ) .
Posolić i posypać pieprzem .Panierować w mące , jajku ( roztrzepanymi z odrobiną wody ), bułce tartej . Smażyć na rumiano na gorącym oleju. Sznycelki przełożyć do garnka , skropić odrobiną maggi .Dodać masło , wodę i dusić na bardzo małym gazie kilka minut .
Podawać z ziemniakami puree lub ryżem gotowanym na bulionie i surówką .
Przy podawaniu kładę na sznycle kawałki masła i plasterki cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 28.10.2011 20:14
rewelacja
SmacznaPyza 11.07.2011 15:49
też takie robię - szybko i pysznie!
anemon 11.07.2011 08:33
Bardzo lubię takie sznycelki z kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak