Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie śniadanie - english breakfast
Pomidora umyć i przekroić na połowę. Posolić i posmarować oliwą. Pieczarki obrać. Ułożyć na blasze plastry kaszanki (w angielskiej wersji black pudding), obok połówki pomidora, kapelusze pieczarek i białą kiełbaskę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i korzystając z opcji grill grillować ok. 10-15 minut. Bekon ułożyć na osobnej blasze i również grillować ale krócej.
W tym czasie nalać do rondla 2 szklanki wody i zagotować.
Do gotującej wody dodać ocet oraz sól. Zmniejszyć płomień, aby woda nie bulgotała i wbić delikatnie jajka - gotować ok 3-5 minut. W ten sposób powstaną nam jajka w koszulce. Kromki chleba opiec w tosterze.
Fasolkę Anglicy zasadniczo jedzą z puszek - jest tak tania, że nikt raczej sam nie przygotowuje. Tak więc otworzyć puszkę i podgrzać fasolkę.
Na dużym talerzu ułożyć plaster bekonu, plaster kaszanki, kiełbaskę pieczarkę, pół pomidorka, jajko w koszulce, małą miseczkę z fasolki oraz kromkę chleba.
Dla bardzo głodnych wersja podwójna.