Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie pączki z ricotty

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta 250 g
mąka 1,5 szkl
jajko 3 szt
olejek waniliowy
masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie pączki z ricotty

Do misy robota przełożyć wszystkie składniki i wymieszać ze sobą aż do uzyskania jednolitej masy. (można ręcznie ale ja lubię sobie ułatwiać pracę) Ciasto przełożyć na stolnicę lekko posypaną mąką i rozwałkować na grubość około 1cm. Z ciasta za pomocą szklanki wykrawać duże krążki, a następnie w wyciętych krążkach wyciskać dziurki, najlepiej za pomocą kieliszka. Skrawki ciasta połączyć ze sobą i powtórzyć tą samą czynność. Pączki smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem pączki angielskie posypać cukrem pudrem, można polać je czekoladą lub kolorowym lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.09.2014 18:49
z pewnością smaczne :)
Katarzyna/kate1980 25.01.2013 21:49
jakie fajne
Alex_M 15.01.2013 13:37
musze zrobic!
Monika111 15.01.2013 12:28
Zjadła bym :)
Piotr-21 15.01.2013 12:21
pyszne
Barbara/zuza22_85 15.01.2013 11:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak