Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty ze śmietanką i powidłami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
powidła śliwkowe 1 słoiczek
śnieżka 3 opakowania
mleko 600 ml
śmietanka fix 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty ze śmietanką i powidłami

Mleko wlać do dużego naczynia. Następnie wsypać do niego zawartość z 3 opakowań śnieżek. Całość zacząć ubijać na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodawać w trakcie ubijania torebki ze śmietanką fix. Gdy piana się ubije, wyłączyć mikser. Wafle tortowe smarować na przemian powidłami, odrobiną masy i przykryć kolejnym waflem i tak na zmianę do skończenia się wafli. Potem pokroić w kawałki. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.11.2013 21:58
Fajny pomysł z tymi powidłami :)
nogawkuchni 31.05.2013 17:39
Świetny przepis,nietypowy pomysł na nadzienie do wafli,a z pewnością takimi dodatkami przełożone wafelki smakują wybornie,z wyglądu wyglądają troszkę jak lody i prezentują się bardzo smakowicie,z pewnością też są dość lekkie,pychota.
David 31.05.2013 11:27
smaczny domowy wafel
Laila2786 31.05.2013 11:15
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak