Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andrucikowy torcik

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na masę mleczną
mleko 1/4 szklanki
cukier 1/4 szklanki
masło 17 dag
mleko w proszku 1 szklanka
SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ
masło 10 dag
krem orzechowy 16 dag
kakao 1 łyżka
orzechy mielone 2 łyżki
orzechy posiekane 10 dag
andrut
andrut
andrut 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Andrucikowy torcik

Kroki postępowania

1
Wykonanie masy mlecznej:
Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w proszku na pulchną masę.
Krok 1 - Andrucikowy  torcik foto
2
Wykonanie:
Masło utrzeć z kremem orzechowym i dokładnie wymieszać .
Krok 2 - Andrucikowy  torcik foto
3
Pierwszy andrut smarujemy masą mleczną, przekładamy drugim andrutem.
Krok 3 - Andrucikowy  torcik foto
4
Wykładamy masę orzechową i przykrywamy andrutem trzecim. Następnie obciążamy deseczką i wkładamy do lodówki.
Krok 4 - Andrucikowy  torcik foto
5
Kroimy po paru godzinach.
Krok 5 - Andrucikowy  torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 19.01.2014 16:56
pyszny torcik waflowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak