Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasy z zieloną salsą - smażone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sielona salsa gotowa lub wg p 2 łyżeczki
mąka 4 łyżeczki
olej do smażenia 1/4 szklanki
ananas z puszki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasy z zieloną salsą - smażone

Kroki postępowania

1
Odsączyć plastry ananasa z syropu . Polać salsą , wetrzeć ją z obu stron im zostawić na pół godziny .
Krok 1 - Ananasy z zieloną salsą - smażone foto
2
Obtoczyć w mące nie ścierając salsy.
Krok 2 - Ananasy z zieloną salsą - smażone foto
3
Rozgrzać na patelni olej i smażyć ananasa na rumiano z obu stron - przewracać kilka razy by się nie przypalił a zmiękł .Zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach kuchennych .
Krok 3 - Ananasy z zieloną salsą - smażone foto
4
Danie z kuchni portugalskiej. W oryginale jest to świeży ananas z Azorów ( podobno najlepsze ) grillowany obok sardynek lub innej ryby .

Podajemy do ryb lub jako pikantną przekąskę .
Przepis na salsę jest zamieszczony pod nazwą : Portugalska zielona salsa wg Buni
Krok 4 - Ananasy z zieloną salsą - smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.03.2014 22:40
W taki sposób przygotowanych ananasów jeszcze nie jadłam.
PaniMISIOWA 20.01.2014 20:18
takich jeszcze nie jadłam
DOROTA/PATI197799 31.12.2013 07:52
Fajne ciekawe :)
zolzica 04.12.2013 20:01
interesujące danie :)
treonina 28.11.2013 23:30
ciekawy i oryginalny przepis!
Noruas 28.11.2013 22:44
oo! ciekawa kombinacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak