Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowy lodowy puch

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyżki
skórka cytrynowa otarta 1/2 łyżeczki
zabielacz do kawy 2 łyżki
ananas z puszki 20 dag
Do dekoracji: 6 sztuk
mięta 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowy lodowy puch

Kroki postępowania

1
Krążki ananasa pokroić na kawałki i włożyć do zamrażalnika ( najlepiej zostawić na noc ).
Krok 1 - Ananasowy lodowy puch foto
2
Zamarznięte wrzucić do rozdrabniacza ( malaksera w którym można kruszyć lód ) razem z ,, zabielaczem. Zmiksować
Krok 2 - Ananasowy lodowy puch foto
3
Zmiksować.
Krok 3 - Ananasowy lodowy puch foto
4
Dodać sok i skórkę z cytryny - wymieszać.
Krok 4 - Ananasowy lodowy puch foto
5
Ułożyć w pucharkach . Ozdobić listkami mięty. Podawać natychmiast.

Co prawda nie lody i nie granita ale za to smak super . Zostało mi ananasa w syropie. Z reguły od razu nie zastanawiając się mrożę wszystkie pozostałości owoców by potem używać ich do deserów . Dziś nie było pomysłu na deser -ale za to był zamrożony ananas .
Krok 5 - Ananasowy lodowy puch foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 20.05.2013 19:42
super lody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak