Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowy całus
Kroki postępowania
Upiec biszkopt w temperaturze 180*C na złoty kolor. pozostawić do ostygnięcia i przekroić na dwa placki
PLACEK KOKOSOWY :
4 białka ubić sztywną piane dodać stopniowo 1 szk. cukru, następnie dodać wiórka kokosowe. Upiec na złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia
1 puszka ananasa- odlać sok, dodać wody, aby była pełna szklanka zagotować .
Jednocześnie wymieszać: ½ budyniu śmietankowego + 1 łyż. cukru, 1 łyż. mąki pszennej + 4 żółtka rozbić z dwoma łyżkami soku i to wszystko wlać na gotujący sok. Zagotować
Przełożyć ciasto:
Biszkopt + masa + placek kokosowy + masa + biszkopt
Wierzch polać polewą czekoladową Wstawić do lodówki do schłodzeni a
Smacznego