Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowiec budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń
masło
mleko
kremówka
ananas
Biszkopt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowiec budyniowy

Biszkopt (domowy lub kupczy - 3blaty) skropić sokiem z pomarańczy lub cytryny. Przygotować krem- gotowy budyń na bazie mleka (zimny) zmiksować z masłem. Kremem przełożyć biszkopt. Wstawić do lodówki. Ananasa obrać i wyciąć środek. Miąższ pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Zmiksować i zagotować. Łyżkę żelatyny rozpuścić w odrobinie wody i wymieszać z dżemem ananasowym. Przełożyć (gdy wystygnie) dżemem ostatni blat, zrobić kleksy kremówką i schować do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 11.08.2012 12:04
pyszny przepis
EWI 31.07.2012 09:28
apetyczny
Rafał10 31.07.2012 09:05
wygląda ślicznie :) musze zrobić !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak