Ananas w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 sztuka
  • cukier kryształ

    40 dag
  • woda

    1/2 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem.
Do słoików wkładamy pokrojonego ananasa i zalewamy gorącym syropem. Pasteryzujemy 5 min. dla pewności że słoiki złapały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 30.01.2014 09:45
bardzo smaczny deser
norweska20 24.01.2014 10:46
muszę spróbować..super
Czyki 19.01.2014 17:47
Kapitalne!!!
Janina 17.01.2014 18:34
Fajny pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat