Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas Sarah Bernard

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas
wódka cytrynowa 4 łyżki
cukier żelujący 5 dag
sok z cytryny 1
białe wino pół szklanki
śmietanka 1 szklanka
jajko
cynamon Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżeczki
czekolada 4 łyżki
lody 8 kulek pomarańczowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas Sarah Bernard

Ananasa obrać najpierw a potem pokroić z niego 8 jednakowych plastrów może być po 1 cm , wykrój ze środka rdzeń , krążki włóż do miseczki , polej wódką tylko nie całą -skropić , przykryć i odstawić najlepiej do lodówki na 2 godz. Z pozostałego ananasa też wykrój rdzeń , pokrój miąższ na małe kawałki . Zaklej winem , sokiem z cytryny , duś 5 minut na małym ogniu z cukrem żelującym a potem ostudż . Zmiksuj dodając jajko . Śmietanę ubij na sztywno z cukrem i cynamonem . Krążki ananasa wraz z marynatą rozłóż na 4 talerzykach . W środek plastrów włóż po jednej kulce lodów . Mus z ananasa wymieszaj z 4 łyżkami śmietany , rozlej wokół ananasów . Pozostała śmietanę przełóż do szprycy i udekoruj deser a na koniec możemy posypać startą czekolada .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.08.2012 21:54
bomba :)
MagdaXXX 21.08.2012 21:48
mniam
babcia
babcia 02.07.2012 15:51
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak