Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur smażony w oregano

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amur 1 sztuka
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Amur smażony w oregano

Kroki postępowania

1
Rybę wypatroszyć, oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i solą, oprószyć oregano. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Amur smażony w oregano foto
2
Potem rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Amur smażony w oregano foto
3
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron.
Krok 3 - Amur smażony w oregano foto
4
Podawać na gorąco.
Krok 4 - Amur smażony w oregano foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.02.2014 22:07
pyszna rybka
Dorota59 11.02.2014 08:08
zapowiada się smakowita rybka
pajbek 11.10.2013 00:35
Coś dla mnie :-)
Ewelina38 06.10.2013 19:49
wspaniała rybka, bardzo ją lubię
Kuchareczka2 22.08.2013 11:31
rybka świetnie przyrządzona
Alex_M 16.02.2013 12:43
fajna rybka
mirosława4 04.02.2013 16:06
smaczna i zdrowa rybka
IlonaAlbertos 29.01.2013 22:23
Pyszna rybka. Idealna na obiad.
smakoszek 09.01.2013 22:30
świetna rybka
barbara11561 27.12.2012 17:04
smaczna rybka
mela25 16.12.2012 09:16
pyszna ryba
MAR3STA 15.12.2012 17:51
apetyczna rybka
Motorek 15.12.2012 09:04
extra
Krystyna32 14.12.2012 08:00
pycha
IZABELA29 13.12.2012 09:33
nie jadłam tej ryby jeszcze
caralajna 13.12.2012 07:34
smaczna ryba
Mysiunia 12.12.2012 21:34
bardzo lubię tą rybkę :) smaczny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak