Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki.
Kroki postępowania
Jajka utrzeć z cukrem,dodać śmietanę,mąkę z proszkiem i amoniakiem,roztopione masło ze smalcem i zagnieść gładkie ciasto.
mąka pszenna | 1 kg |
smalec | 10 dag |
masło lub margaryna | 15 dag |
cukier | 1 szklanki |
śmietana 12% | 1 szklanka |
jajko | 3 sztuki |
amoniak | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
białko | 1 sztuka |
cukier kryształ | kilka łyżek |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: