Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 30 dag
cukier 15 dag
amoniak 1,5 dag
jajko 3 szt
cukier waniliowy 2 łyżki
śmietana 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z amoniakiem, dodać masło, jajka, cukier waniliowy, śmietanę, ciasto zagnieść i wyrobić ręką. Następnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia ciasto cienko rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, piec w temperaturze 170 stopni na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.05.2012 22:01
smakowite
mehia 10.03.2011 18:58
niezła nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak