Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amerykańskie, potrójnie glazurowane szaszłyki BBQ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

sos barbecue 100 ml
sos z habanero 1/4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

konkret

pierś z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Amerykańskie, potrójnie glazurowane szaszłyki BBQ

1. Mięso płuczemy i oczyszczamy. Następnie kroimy w spore kawałki.
2. Wszystkie składniki marynaty łączymy i wrzucamy do nich pokrojonego kurczaka. Zostawiamy go tam na kilka godzin.
3. Paprykę myjemy, wycieramy i kroimy w spore kwadraty. Moczymy patyczki do szaszłyków.
4. Kroimy cebulę w ćwiarki, lub na osiem części, w zależności od wielkości cebuli.
5. Nakłuwamy poszczególne elementy tworząc szaszłyk jak na zdjęciu.
6. Grillujemy często odwracając na średnio nagrzanym grillu. Po każdym odwróceniu szaszłyka glazurujemy go pozostałą marynatą przy pomocy sylikonowego pędzelka.
7. Kiedy kurczak równomiernie pokryje sie skorupką z marynaty możemy go zdjąć z rusztu.
8. Podajemy z sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 13.04.2015 15:28
tak pięknie to wygląda że aż zgłodniałem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak