Ambasador

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • żółtka

    6 szt
  • mąka

    18 dag
  • cukier

    35 dag
  • galaretka

    1 paczka
  • tabliczka czekolady

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • masło

    0,5 kg
  • rodzynki

    10 dag
  • orzechy

    15 dag
  • kakao

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier waniliowy z mąką, odrobiną zimnego mleka i żółtkami roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowana masą z żółtek i mąki. Chwilę gotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając po łyżce zimnego kremu, ucierać tak długo aż skończy się krem. Masę podzielic na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy, rodzynki, sok z cytryny i pokrojoną stężoną galaretkę. Do drugiej dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Wyłożyć warstwami na blachę na przygotowany biszkopt z 4 jaj.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 24.01.2013 11:38
dobre
ajres 03.07.2012 21:08
lubie je
ajres 03.07.2012 21:08
lubie je
jerry1 18.04.2012 13:49
mm pycha ciacho
malcik111 31.03.2012 11:57
rewelacja!
Jodaj 13.02.2012 11:29
smakowicie wygląda :)
olkaaa 04.01.2012 07:29
fantastycznie wygląda
Ela15 06.12.2011 11:37
ciacho rewelacja
Gosia32 02.09.2011 09:04
super
Juleczka20 01.08.2011 15:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat