Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 4
cukier 0,6 szklanki
mąka 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa

budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 1 l.
masło 400 g.
cukier 7 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
żółtko jajek 3
nutella 3 łyżki
czekolada gorzka 100 g.

Lista składników

herbatniki 2 małe opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno, dodawać cukier. Kolejno dodawać żółtka, mąkę , kakao i proszek do pieczenia .
Piec ok 40 minut, w temp. 160 C.
Krok 1 - Ambasador foto
2
Szklankę mleka, żółtka, budynie i mąki miksujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem.
Krok 2 - Ambasador foto
3
Do gotującego wlewamy przygotowaną mieszankę i całość doprowadzamy do wrzenia. Powstały w ten sposób budyń odstawiamy do wystygnięcia.Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu.
Krok 3 - Ambasador foto
4
Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać nutellę i pokrojoną czekoladę.
Na biszkopt wykładamy ciemną masę, herbatniki, jedną z białych mas, herbatniki i kolejną jasną warstwę.
Krok 4 - Ambasador foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 02.02.2015 09:08
bardzo lubie to ciasto
halina17 01.02.2015 18:57
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak