Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 szt
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szkl
masa
galaretka czerwona 2 szt
budyń śmietankowy 2 szt
masło 1 kostka
brzoskwinie w puszce 1 szt
gorzka czekolada 1 szt
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , a następnie mąkę z proszkiem. Piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Przekroić na 2 placki.
Masa: Galaretki rozpuścić w pół litra wody Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z budyniami, dodać tężejące galaretki i pokrojone brzoskwinie. Połowę masy położyć na jeden placek, przykryć drugim plackiem i resztą masy, posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.09.2013 07:45
fajne ciasto
magduś83 22.11.2012 15:22
Droga Pyzo Smaczna ja piekłam w 28/36
Ewa6274879 21.11.2012 23:20
ślinka cieknie na sam widok :)
kasienka23 13.11.2012 19:23
pycha ciasto!
Lemon 13.11.2012 18:43
pyszniutki
SmacznaPyza 13.11.2012 17:14
brakuje informacji w jak dużej blaszce upiec ciasto
natalia.doradca 13.11.2012 15:53
pyszne ciasto
Simeo 13.11.2012 15:37
chętnie bym go zjadł
pajbek 13.11.2012 14:52
Pyszny deserek do aromatycznej filiżanki kawy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak