AMBASADOR

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt jasny

    1 sztuka
  • biszkopt ciemny

    2 sztuki
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa

    1 opakowanie
  • polewa czekoladowa

    do przybrania
  • krem do karpatki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - AMBASADOR foto
PIECZEMY BISZKOPT CIEMNY- 2 razy- białek ubijamy na sztywną pianę, 5 żółtek miksujemy ze szklanką cukru, dodajemy3/4 szklanki mąki wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia i 2 łyżkami kakao. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Tak pieczemy dwa biszkopty
PIECZEMY BISZKOPT JASNY dokładnie tak samo jak biszkopt ciemny tylko dodajemy całą szklankę mąkii oczywiście nie dajemy kakao.
Biszkopty studzimy.
W jasnym biszkopcie kieliszkiem wykrawamy dziurki
Krok 2 - AMBASADOR foto
Robimy krem karpatkowy według własnego przepisu lub z opakowania.
Na dno tortownicy układamy ciemny biszkopt na to połowę kremu do karpatki na to jasny biszkopt
Krok 3 - AMBASADOR foto
Do dziurek w jasnym biszkopcie wlewamy na przemian tężejącą galaretkę.
Na to nakładamy resztę kremu i przykrywamy ciemnym biszkoptem.
Krok 4 - AMBASADOR foto
Wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy kokosem dla ozdoby.
Krok 5 - AMBASADOR foto
Wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 20.01.2013 18:58
mniam
natalia.doradca 17.01.2013 08:29
rewelacyjne ciasto
Dorota59 03.01.2013 11:25
rewelacyjne
kate.500 30.11.2012 19:10
pyszny
Krystyna32 08.11.2012 11:10
extra
Rafał10 05.10.2012 21:56
wygląda przewybornie :)
Motorek 07.09.2012 17:04
extra
Agnieszka91 02.09.2012 15:16
super ciasto
Ewa6274879 02.09.2012 14:35
Rewelacyjne ciacho - pyszne i do tego fajnie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat