Ambasador

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    1 paczka
  • mleko

    pól litry
  • żółtka

    3 sztuki
  • mąka

    10 dag
  • cukier

    20 dag
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • czekolada

    1 sztuka
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • masło

    25 dag
  • orzechy

    10 dag
  • kakao

    1 łyżka
  • rum

    2 kieliszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 1 kieliszku rumu biszkopty i kładziemy na spód brytfanny. W pól szklanki zimnego mleka wymieszać cukier wanilinowy, mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowanym budyniem, zagotować to ciągle mieszając. Odstawić do schłodzenia. Masło utrzeć, dodawać po łyżce zimnego kremu ucierać na gładką masę, podzielić na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy i pokrojoną w kostkę twardą galaretkę. Do drugiej części dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Dodać kieliszek rumu. Wyłożyć na warstwami na biszkopty. Na koniec zetrzeć na to czekoladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia311 05.03.2012 18:07
wygląda bardzo aletycznie
tomek18 05.10.2011 09:09
świetne ciasto
malaczarna23 07.06.2011 10:07
pycha
gosia47-47 24.05.2011 08:17
piękny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat