ALOO GOHBI – curry ziemniaczano-kalafiorowe z Pendżabu

ALOO GOHBI – curry ziemniaczano-kalafiorowe z Pendżabu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • kalafior

    0,4 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • garam masala

    1 łyzeczka
  • kolendra mielona

    1 łyzeczka
  • kumin

    1 łyzeczka
  • kurkuma

    1 łyzeczka
  • imbir mielony

    1 szczypta
  • masło klarowane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obrane, umyte ziremniaki kroimy w kostkę, gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną kurkumy przez ok. 15 minut.

Podzielony na różyczki kalafior blanszujemy ok. 10 minut we wrzątku.

Na patelni rozgrzewamy masło. dodajemy kumin, kolendrę, imbir i resztę kurkumy.

Wrzucamy posiekamy czosnek, pokrojone w kostkę pomidory i posiekaną chili – podgrzewamy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut.

Wrzucamy kalafior, ugotowane ziemniaki i garam masala – podgrzewamy mieszając, doprawiamy solą i gotowe!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

27.12.2015 21:45
popróbowałabym z chęcią

Iwusia

27.12.2015 17:02
no, no ... ale to musi smakować

Monika-twin

27.12.2015 15:13
Fajne curry

wwwiolka

27.12.2015 14:48
Bardzo fajny przepis.

anka1988

27.12.2015 12:56
ciekawe danie.

Madzai

27.12.2015 10:56
Ciekawe :) musi być pyszne

Łukasz15

26.12.2015 23:13
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat