Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ALOO GOHBI – curry ziemniaczano-kalafiorowe z Pendżabu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
pomidor 2 szt
kalafior 0,4 szt
papryczka chili 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyzeczka
kolendra mielona 1 łyzeczka
kumin 1 łyzeczka
kurkuma 1 łyzeczka
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ALOO GOHBI – curry ziemniaczano-kalafiorowe z Pendżabu

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obrane, umyte ziremniaki kroimy w kostkę, gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną kurkumy przez ok. 15 minut.

Podzielony na różyczki kalafior blanszujemy ok. 10 minut we wrzątku.

Na patelni rozgrzewamy masło. dodajemy kumin, kolendrę, imbir i resztę kurkumy.

Wrzucamy posiekamy czosnek, pokrojone w kostkę pomidory i posiekaną chili – podgrzewamy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut.

Wrzucamy kalafior, ugotowane ziemniaki i garam masala – podgrzewamy mieszając, doprawiamy solą i gotowe!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.12.2015 21:45
popróbowałabym z chęcią
Iwusia 27.12.2015 17:02
no, no ... ale to musi smakować
Monika-twin 27.12.2015 15:13
Fajne curry
wwwiolka 27.12.2015 14:48
Bardzo fajny przepis.
anka1988 27.12.2015 12:56
ciekawe danie.
Madzai 27.12.2015 10:56
Ciekawe :) musi być pyszne
Łukasz15 26.12.2015 23:13
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak