Alberciki

Alberciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • masło

    7 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • białko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Alberciki

Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, jajka utrzeć z cukrem pudrem i masłem na puszystą masę, dodać do mąki pszennej, posiekać, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wykrawać z niego ciastka, posmarować je roztrzepanym białkiem, następnie posypać cukrem i piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

IKrakowianka 10.08.2012 21:04
pycha ciasteczka
ilka_86 30.01.2012 20:13
pyszne ciastka
kielcok1 11.01.2012 15:41
nazwa świetna
Iwusia 23.07.2011 22:43
ciekawa nazwa :D
rakow2
rakow2 20.05.2011 17:01
albercik fajny gość
Krzysztof42 13.10.2010 16:12
alberciki a gdzie maxy?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat