Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la sernik z migdałów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka migdałowa 400 gram
jaja 3 szt
mleko 0,5 litra
ksylitol 5-6 łyżek
laska wanilii 0,5 szt
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: A'la sernik z migdałów

Mąkę migdałową zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień w młynku do kawy mielimy połówkę laski wanilii. W misce łączymy masę migdałowo-mleczną z przygotowaną wanilią, budyniem Celiko, żółtkami jaj oraz ksylitolem na gładką masę. Białka jaj ubijamy na sztywno i dodajemy do masy i delikatnie mieszamy tak by piana nam nie "klapła". Tortownicę wykładamy papierem i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w piekarniku w temp. 170 st C przez ok 1 h i patyczkiem sprawdzamy czy ciasto się upiekło, jeśli nie zostawiamy je na kolejne 20-30 minut. Ciasto można dowolnie ozdobić, ale najlepiej podawać je schłodzone.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak